Conditii de internare si externare
CE ÎNSEAMNĂ SPITALIZARE DE ZI?
- Spitalizarea de zi este o formă de internare prin care se asigură asistenţa medicală de specialitate, concentrând într-un număr maxim de 12 ore, în timpul zilei, efectuarea de consultatii si investigaţii realizate sub supraveghere medicală.
- În spitalizarea de zi se pot furniza servicii programabile de diagnostic, tratament şi monitorizare pentru pacienţii care nu necesită internare în regim continuu şi care nu se pot rezolva în ambulatoriu.
- Este de retinut ca spitalizarea de zi nu se aplica in cazul in care pacientul are nevoie de diagnosticare in situatii de urgenta.
- Avantajul internarii de zi este acela ca reprezinta o metoda sigura si eficienta prin care beneficiezi de serviciile medicale necesare, fie ele de diagnostic sau tratament, fara a fi supus la regim de spitalizare continua (cand pacientul trebuie sa ramana internat in spital peste noapte).
- Internarea de zi este un serviciu eficient, care ii scuteste pe pacienti de inconvenientul de a ramane peste noapte la spital, fara sa fie cu adevarat nevoie
- Pacientii care opteaza pentru aceste servicii ,pot apela receptia clinicii sau se pot prezenta pentru informatii si programare direct la ghiseul receptiei.
BENEFICII OFERITE PACIENȚILOR ÎN SPITALIZAREA DE ZI
Avantajele oferite de serviciile de spitalizare de zi la Clinica LUXOR sunt următoarele:
- un diagnostic rapid și sigur, monitorizare și tratament într-un timp redus (max 12 ore)
- aparatură performantă
- personal medical cu înalt grad de profesionalism
- rezerve amenajate modern
- decontare CASBC
DOCUMENTE NECESARE PENTRU ACCESAREA SERVICIILOR MEDICALE DECONTATE ÎN SPITALIZAREA DE ZI
- Bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist (aflat în contract cu casa de asigurări județeană). Biletul va fi adresat către specialitatea la care pacientul este programat pentru serviciul spitalizare de zi
- Cardul de sănătate sau adeverința de asigurat eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate, care înlocuiește cardul de sănătate și este valabilă 3 luni.
- Carte de identitate
- Documente medicale anterioare: analize medicale, investigații medicale, scrisori medicale, etc
- Adeverința de la angajator – pentru pacienții la care se recomandă concediu medical. Formatul adeverinței trebuie să respecte cerințele stabilite prin lege și pe adeverință trebuie specificat numărul de zile de concediu medical din ultimul an.
CONDIȚIILE DE INTERNARE ÎN SPITALIZARE DE ZI
- În Clinica LUXOR, asistența medicală se acordă în regim de spitalizare de zi, pacienții beneficiind de realizarea tuturor investigațiilor în scop diagnostic într-o singură zi (analize de laborator , ecografii,endoscopii,colonoscopii ), decontate prin CASBC.
- Asistența medicală asigurată în serviciul de spitalizare de zi se realizează pentru confirmarea unui diagnostic care nu poate fi stabilit în ambulator și pentru pacienții al căror tratament nu poate fi aplicat în condiţiile asistenţei medicale ambulatorii.
- Serviciile medicale sunt disponibile pentru plătitorii la fondul CNAS, indiferent de statutul lor – angajați, liberi profesioniști, pensionari sau persoane care contribuie din propria inițiativă.
CONDIȚII DE EXTERNARE
Fiind vorba despre spitalizare de zi, pacientul părăsește unitatea sanitară, in aceeași zi, după finalizarea procedurilor. Medicul curant stabilește externarea pacientului .
Documente pe care pacientul le primește la externare:
- bilet de externare
- scrisoare medicală
- rezultatele investigațiilor paraclinice în copie sau original în funcție de caz.
- concediul medical, dacă este cazul
- referate medicale către serviciile de expertiza a muncii (după caz)
- adeverință medicală(dupa caz)
- prescripția electronică printată
- recomandare privind acordarea de dispozitive medicale
Biletul de externare se va întocmi la externare, in 2 exemplare: - la finalizarea cazului/serviciului se va înmâna pacientului.