Imagistica medicala

INFORMARE DESPRE INVESTIGAŢIA PRIN REZONANŢĂ MAGNETICĂ NUCLEARA


STIMATE PACIENT!


Investigaţiile RMN (rezonanţa magnetică nucleară) si CT (computer tomograf) se efectuează numai la recomandarea medicului specialist/primar .Aceaste investigaţii se efectuează numai în ordinea programărilor. Se poate întâmpla ca, din cauza unor bolnavi în stare gravă (urgenţe), investigaţia dumneavoastră să nu înceapă la ora stabilită. Pentru aceasta, apelăm la înţelegerea  dumneavoastră şi vă cerem scuze anticipat!

INREGISTRAREA:


În vederea efectuării investigaţiei vă rugăm să prezentaţi: actul de identitate, biletul de trimitere, rezultatele si imaginile investigaţiilor efectuate anterior privind evoluţia bolii (biletul de externare, scrisoarea medicală în care să se  precizeze cauzele care necesită a fi lămurite). Aceste  documente ne sunt extrem de utile în stabilirea unui diagnostic corect sau în stabilirea unor posibile contraindicaţii pentru  efectuarea examinării.

În cazul în care investigaţia este decontată de către casa de asigurare CASBC vă rugăm  să prezentaţi: actul de identitate, biletul de trimitere în 2 exemplare, fişa de solicitare în 2 exemplare, rezultatele şi imaginile investigaţiilor efectuate anterior privind evoluţia bolii (biletul de externare, scrisoarea medicală în care să se  precizeze cauzele care necesită a fi lămurite) şi rezultatul următoarelor analize medicale: creatinină serică şi uree serică(doar in cazul introducerii substantei de contrast), adeverinta de salariat vizata la CASBC sau cupon de pensie, adeverinta somaj, adeverinta de elev/student.


INVESTIGAŢIA:


În camera de investigaţie există un câmp magnetic puternic. Din acest motiv, dacă aveţi stimulator cardiac (pacemaker), neurostimulator, investigaţia nu se poate efectua!  Dacă în urma unei operaţii vi s-a implantat material metalic, vă rugăm să anunţaţi operatorul care va efectua investigaţia. Materialele metalice nonferomagnetice (de exemplu din titan,platina,argint) sunt admise. Este însă nevoie de dovada scrisă a tipului de material de la medicul care a efectuat implantul.

În cabinetul de investigaţii este interzis accesul cu materiale metalice (monede, chei, bijuterii etc.) sau cartele magnetice! Cardurile bancare sau de telefon, telefoanele mobile şi valorile vă rugăm să le lăsaţi acasă sau puteţi să le încuiaţi în dulăpiorul din camera de dezbrăcare.

Investigaţia nu provoacă dureri. Nu are efecte dăunătoare asupra organismului. În funcţie de tipul de investigaţie, ea poate dura între 25-50 minute. Vă atragem atenţia că în timpul investigaţiei trebuie să staţi pe masa aparatului nemişcat, în poziţia în care v-a aşezat operatorul.

Dacă nu suportaţi spaţiul îngust al aparatului cereţi ajutorul operatorului.

În timpul investigaţiei veţi auzi zgomotul puternic al aparatului. Pentru atenuarea acestui zgomot vă oferim dopuri de urechi şi caşti.

In anumite cazuri este necesara administarea intravenoasa a unei substante de contrast.In timpul administrarii, pot aparea senzatii de voma, de aceea va rugam sa nu mancati cu 3-4 ore inainte de investigatie.Putei consuma putin lichid.


NU ÎNTRERUPEŢI TRATAMENTUL MEDICAMENTOS PRESCRIS, DECÂT DACĂ MEDICUL DUMNEAVOASTRĂ CURANT RECOMANDĂ ACEST LUCRU!


În timpul administrării substanţei de contrast, puteţi simţi căldură, aceasta fiind o reacţie normală. Dacă aveţi şi alte simptome, semnalaţi îndată operatorului.

Vă atenţionam: dacă în primele 24 de ore, de la administrarea substanţei de contrast, constataţi orice efect advers (mâncărimi, sufocare, respiraţie greoaie, dureri de cap), trebuie informat imediat medicul despre investigaţia IRM  efectuată!


Pentru administrarea substanţei de contrast trebuie să semnaţi „DECLARAŢIA DE ACORD”


REZULTATUL:


Rezultatul,(interpretarea scrisa si CD-ul cu toate imaginile) îl puteţi ridica de la Recepţie, în decurs de 24 -48 ore după terminarea examenului .Dacă aveţi întrebări despre investigaţia RMN, vă rugam să vă adresaţi operatorului sau asistentei care efectuează investigaţia.


INFORMARE DESPRE INVESTIGAŢIA  TOMOGRAFIE COMPUTERIZATĂ

  • Consultatie generala
  • Aparatura ultramoderna
  • Rezultat livrat rapid
  • Tratament pe baza de recomandare

Medicii:


Dr. Cojocariu  Ovidiu – medic specialist radiologie – imagistica medicala

Intra in legatura cu specialistii nostri